Spirularin

Подреди по
Филтри
Марки
Цена
Приложи

Spirularin

Spirularin® (Спируларин) е името на продуктова серия, предназначена специално за грижа за проблемна кожа на тялото и проблемни нокти. Серията Spirularin® е разработена в сътрудничество с дерматолози.

Това, по което се отличава от конкурентните продукти е нейната дълбоко проникваща хидратираща грижа с висококачествени, естествени съставки и изключителния и широк защитен профил, осигурен от патентованата микроводораслова съставка Spiralin®.

 

Нарушената бариерна функция в проблемната кожа и нокти бързо се възстановява в нов баланс. Микроводораслите Spirulina са сред най-старите организми на земята. Вирусите, бактериите и гъбите са естествени врагове, срещу които тези микроводорасли са разработили свръхефективни защитни механизми, които са жизненоважни за оцеляването им. Например, специални полизахариди предотвратяват навлизането на вируси в здрави клетки. Неговият двоен ефект постига изключителни резултати от приложението върху кожа, податлива на брадавици/кокоши тръни, чувствителни на херпес устни, суха и лющеща се кожа (атопичен и други дерматити), проблемни крака (мазоли и напукана кожа) и нокти. Специални захарни молекули (полизахарид калций - спирулан) в активната съставка на микроводораслите Spiralin® покриват здравите кожни клетки с един вид „защитен филм“. Това предотвратява проникването на вируси в здрави клетки. Редовното приложение защитава неинфектираните клетки, докато всички заразени клетки изчезнат в резултат на естествения процес на регенерация на кожата и външните източници на инфекция не бъдат изключени. 

През 2013 г. линията Spirularin® получи наградата „Продукт на годината 2013“ в Journal of Aesthetic Dermatology.
През 2015г. патентованата съставка Spirаlin® получи наградата „Активна съставка на годината 2015“ в Journal of Aesthetic Dermatology.