Контуриране на лицето

             Контуриране на лицето
15 ноември 2020

Контурирането на лицето е техника, при която гримът подобрява и оформя структурата на лицето. Създадено първоначално за модели на подиуми и фотосесии, контурирането сега е част от ежедневието на много жени.

 

С контур деликатно се очертават чертите на лицето и за да бъде елегантен, той трябва да бъде едва забележим. С подходящите инструменти и неутрални цветови тонове можете да създадете илюзия за по-тънка челюст, изваян нос, изсечени скули или дори формата на лицето да изглежда различна.

 

Контурирането не е просто засенчване с по-тъмни нюанси; то също така включва прилагане на по-светли цветове - за подчертаване и очертаване на лицето.

Контур на лице    Палитра за контуриране

Контурирането създава структура, размер и симетрия на лицето или други части от тялото, като гърдите например. С него може добавите дълбочина, но то може да се използва и за отслабване на характеристиките на лицето.

 

Например ако имате тясно и издължено лице, с контур можете да засенчите горната част на челото и малко по брадичката. С тази техника ще омекотите ъгловите черти и ще създадете по-заоблен ефект.

 

Контурирането работи чрез имитиране на естествена сянка. За да създадете правдоподобно засенчване, смесете продукта под скулите, гънките на очите, под челюстта, слепоочията и до носа.

 

Контуриращата палитра на Bellapierre съдържа 6 нюанса крем фон дьо тена, с които да добавите перфектните измерения на лицето си! Кремообразните продукти много по-лесно се смесват от прахообразните, така че са по-подходящи за начинаещи. В тази палитра има всичко, за да подчертаете лицето, да добавите дълбочина и да подобрите като цяла структурата му! И то с естествени минерални съставки. https://beautyssima.bg/palitra-za-konturirane-ot-6-tzviata-krem-fondoteni.html

 

Face contouring

Погрижете се за кожата си днес, за да е красива тя утре!

„Единственият начин да живееш дълго е да остарееш.“ Тази стара максима е абсолютно вярна, но кой иска да остарява? Е, няма как да предотвратим този естествен процес, но е във възможностите ни да го забавим и въпреки възрастта, да изглеждаме перфектно!

прочети още