Проверете използвате ли тези продукти ежедневно

Проверете използвате ли тези продукти ежедневно
27 април 2021

   Става ли ви досадно понякога всичкото това мазане, всички тези продукти, всички тези стъпки, ден след ден? Особено, когато бързате сутрин, нямате време, чудите се кое по-напред. Или пък вечер, гледате до късно телевизия, или седите на компютъра, или сте били на купон и толкова ви се спи, че единственото, което ви се иска е по-бързо да се доберете до леглото. И си казвате - какво толкова, утре ще се погрижа. Но утре пак бързате, пак нямате време... 

   Истината е, че всяко нещо, което си струва в този живот изисква дисциплина, време и енергия. Дисциплината се създава с мотивация и правилни навици. Помислете доколко е важна за вас красотата. Доколко е важно за вас да изглеждате добре, да сте харесвани от околните, да будите възхищение в очите на другите. И най-важното, да се харесвате вие самите, да се чувствате самоуверени, млади и секси. Красотата отваря много врати, открива възможности, помага нещата да се случват с лекота.

   А кожата на лицето е ключова за неговата красота. Да, вие може да я покриете с тонове грим, да използвате приложение за обработка на снимки. Но вие ще знаете! И това ще се отразява на вашето самочувствие и увереност. В един момент ще ви видят без грим, а в живия контакт приложенията не вършат работа. За щастие с правилните грижи могат да се разрешат много от  кожните проблеми и несъвършенства, както и да се запази по-дълго сияйния и младежки вид на кожата. Това беше по отношение на мотивацията.

   А сега да поговорим за дисциплината и навиците. Навиците могат да се създават, могат и да се променят. Когато си създадете навика да поставяте всяка сутрин на лицето си тонер, серум, овлажнител, околоочен крем и слънцезащита, с времето това се превръща в рутина, в нещо, което се разбира от само себе си. Ще станете 5 мин. по-рано, но няма да го пропуснете. Също и вечер - нанасянето на почистващо олио, серум, околоочен крем и нощен крем трябва да се превърне в навик, в ритуал за красота. Изобщо, необходимо е да се отнасяме към тази грижа наистина като към ритуал, като към магия и вълшебство. Като към начин да спрем времето и да запазим по-дълго младостта и красотата. Тогава каквото и да става ще намерим време и енергия.

Почистващ гел за измиване на лицето LMB с розово масло Успокояващ хидратиращ тонер Toner Balance SAFF Лек овлажнител против стареене Olay Total Effects 7in1 SPF 15 Серум за лице Double Crystal Revitalizing Serum SAFF

   Не трябва да се чакат първите бръчки. Грижата за кожата трябва да започне много по-отрано. Ако сте пощадени от акне, от 20+ е нужно е да се ползва измиващо олио или гел според типът кожа, овлажнител, както и слънцезащитен продукт.

   Действително слънцезащитата е от ключово значение за кожата. Доказано е, че 80% от признаците на стареене на кожата се дължат на UV лъчите. Хидратацията също е много важен фактор, както и козметичните продукти, които защитават и предпазват кожата от агресивната и замърсена околна среда. Почистването с олио или гел е първата и задължителна стъпка в грижата за красотата. Тонерът премахва остатъците от замърсявания и създава лек филм, който предпазва клетките от проникване на замърсители от околната среда.

   Предназначението на Серума е да достави висока концентрация на активни съставки в най-дълбоките слоеве на кожата. Това е незаменим продукт, който може ефективно да подобри различни кожни проблеми и несъвършенства. Овлажнителят задържа влагата в кожата и я предпазва от изсушаване. Бръчките и фините линии се появяват рано на дехидратирната кожа.                    

   Кожата около очите е много тънка и нежна. Затова и първите бръчки се появяват именно там. Много и по-млади жени страдат от сухота, подпухналост и тъмни кръгове. Никога, ама наистина никога не пропускайте околоочния крем. Нощният крем обикновено е по-богат на активни съставки. През нощта организмът ни се регенерира и кожата ни се възстановява. Тя е по-възприемчива към активните съставки. Най-пълноценен и добър за кожата е сънят между 10.00 и 02.00ч. през нощта.

   Днес козметичната индустрия има решение за всеки проблем. Просто трябва да открием това, което носи най-големи ползи за нашата кожа и й помага по-дълго да остане красива, млада и сияйна. И ежедневно да полагаме грижи за нея.   

Еликсир с колаген за околоочния контур  Крем против бръчки Olay 7-in-1 Total Effects SPF30  Хидратиращ гел за лице с ябълка и мента Biofficina ToscanaНощен крем Olay Regenerist Retinol 24 Night Face Cream

Погрижете се за кожата си днес, за да е красива тя утре!

„Единственият начин да живееш дълго е да остарееш.“ Тази стара максима е абсолютно вярна, но кой иска да остарява? Е, няма как да предотвратим този естествен процес, но е във възможностите ни да го забавим и въпреки възрастта, да изглеждаме перфектно!

прочети още